Dr Daniela Gorduza: Expert Invitat la Congresul Mondial al Societății Internaționale de Hipospadias

În perioada 29 Octombrie – 1 Noiembrie 2019 va avea loc în Philadelphia, USA cel de-al 3-lea Congres Mondial al Societății Internaționale de Hipospadias. Evenimentul este unul dintre cele mai importante pe plan mondial în acest domeniu atât de sensibil al chirurgiei pediatrice cum este hipospadiasul, malformație peniana complexă. Se dorește crearea unui Forum prin care să aibă loc un schimb de informații științifice, de noi descoperiri tehnologice și de cercetare cu aplicabilitate directă în tratamentul hipospadiasului.

Printre experții invitați ca lectori la acest Congres Mondial se află și o băcăuancă, Doamna Doctor Daniela Gorduza. Absolventă a Colegiului Ferdinand (fost George Bacovia) din Bacău și a facultății de Medicină Gr. T. Popa din Iași, actualmente chirurg pediatru în cadrul Universității Claude Bernard Lyon 1/ Hospice civil de Lyon, autoare a numeroase articole în reviste de specialitate de chirurgie și urologie de renume mondial, membră a unei echipe europene internaționale numită DSD-life. Acesta este un Consorțiu european multidisciplinar, creat inițial la Berlin și acum extins în 14 țări europene, finanțat de către Uniunea Europeeana și a cărui scop este de cercetare, de tratament și îmbunătățire a calității vieții copiilor cu malformații genetice rare și tulburări de diferențiere sexuală.

Doamna Doctor Daniela Gorduza este invitată, de asemenea, ca lector expert la Congresul Național de Chirurgie Pediatrică care va loc la Bacău în perioada 13-16 noiembrie 2019. Vom reveni cu amănunte și detalii.