Internarea în spital

Data internării în spital se stabilește de către medicul curant al copilului de comun acord cu părintii acestuia, fie cu ocazia consultației, fie telefonic. De obicei internarea se face prin biroul de internări, la ora stabilita.

Pregătiți toate documentele medicale necesare internării:

  • Acte de identitate ale copilului si ale dv
  • Bilet de trimitere de la medicul de familie
  • Toate biletele cu consultațiile anterioare ale medicului copilului, eventualele bilete de ieșire din spital, alte consultații (de exemplu cardiologic, endocrinologic, pediatric etc.)
  • Analizele medicale (dacă au fost cerute)
  • Adeverința de salariat dacă doriți concediu medical la externarea copilului

Ar fi preferabil sa faceți copii după actele care ar putea sa trebuiască sa rămână la foaie.

În momentul internării va trebui sa semnați un consimțământ pentru internare, în care se specifica ca sunteți de acord cu internarea, analizele, investigațiile, tratamentul asa cum va fi fost explicat de către medicul curant pe care l-ați ales pentru efectuarea tratamentului copilului dvs.

În ziua operației copilul nu va bea mânca de la ora 12 noaptea și nu va bea apă de la ora 5 dimineața. Facem acest lucru pentru ca în momentul intervenției chirurgicale stomacul să fie gol și să nu existe riscul de vărsătură și aspirație în plămâni în momentul începerii anesteziei.

În dimineață operației copilul va fi consultat de către medicul anestezist, vă va fi explicată procedura anestezică de către acesta și va trebui să semnați un nou acord informat pentru anestezie. Ulterior, în momentul începerii procedurii chirurgicale, veți însoți copilul până în sala de operație unde veți putea sta până în momentul în care are loc inducerea anesteziei și copilul adoarme.

Veți aștepta la salonul de terapie intensivă până când intervenția se termină și unde va fi adus copilul pentru supraveghere postoperatorie. Copilul va stă în Terapie Intensivă Pediatrie o perioada de timp post-operator variabilă în funcție de gradul de dificultate a intervenției precum și de gravitatea bolii, după care va fi transferat din nou pe secție unde va rămâne până la externare.

Personalul medical vă va explică fiecare etapă din tratamentul medical precum și regulamentul de ordine interioară care este necesar a fi respectat pentru ca toate lucrurile să se desfășoare fără probleme.