Susține o lucrare

Caiet de rezumate

Click pe link-ul de mai jos pentru a salva caietul de rezumate al celei de-a X-a ediții a Congresului Național de Chirurgie Pediatrică cu Secțiune de Ortopedie Pediatrică, 2019:

Cerințe rezumat

Pentru a putea susține în cadrul Congresului o lucrare este necesară trimiterea unui rezumat al acesteia. Rezumatul va fi depus în limba română și limba engleză, va avea formatul indicat mai jos, un număr de maxim 250 de cuvinte. În cazul în care există lucrări a unor autori din străinătate acesta vor fi trimise în limba engleză, versiunea în limba română va fi realizată de către organizatori. Lucrările vor fi redactate cu font Arial 12 și vor fi trimise în format Word la adresa de email congres@pediatrica.ro.

Autorii își asumă prin depunerea lucrărilor responsabilitatea pentru originalitatea acestora. Trimiterea acestor rezumate va avea loc până în 4 noiembrie 2019. Deoarece o mare parte din sesiunile Congresului vor fi alocate prezentării și aprobării de protocoale terapeutice, numărul de lucrări științifice posibil a fi prezentate sunt limitate. Admiterea lucrărilor se va face în funcție de gradul de originalitate, de calitatea științifică dar și de data înscrierii. Evaluarea și admiterea lucrărilor, acordarea timpului de prezentare și încadrarea în sesiunile Congresului vor fi realizate de către o comisie special desemnată de către Societatea Română de Chirurgie Pediatrică, în colaborare cu colegii ortopezi pediatri pentru lucrările de ortopedie.

Lucrările selectate pentru a fi prezentate în cadrul congresului vor fi incluse într-o carte ediție digitală pentru a putea fi indexată ca lucrare științifică. Deoarece noi suntem prieteni cu natura, programul congresului cu lucrările va fi disponibil online în format PDF pe site-ul pediatrica.ro, iar cei care doresc să o printeze o pot face.

Ne face plăcere să vă anunțăm că in cadrul Congresului vor fi decernate de către organizatori 2 premii in valoare de 3000 RON fiecare. Aceste premii vor fi:
1. premiul pentru cea mai bună lucrare științifică
2. premiul pentru cea mai bună prezentare a unei lucrări științifice de către un rezident

Reguli de organizare a concursului:
a. Aprecierea lucrărilor va fi realizată de către o comisie formată din Prof. Dr. Sebastian Ionescu (București), Prof. Dr. Călin Popoiu (Timișoara), Conf. Dr. Radu Spataru (București), Dr. Dan Apostol (Iasi), Dr. Liviu Muntean (Brașov), Dr. Mihai Galinescu (Bacău);
b. Eventualele lucrări prezentate la Congres, în care membrii comisiei sunt autori principali, nu sunt eligibile pentru premii;
c. Comisia va aprecia lucrările în funcție de:
– calitatea stiințifică și originalitatea lucrării
– modul de prezentare, calitatea tehnică a lucării
– incadrarea în timpul alocat pentru lucrare (conform programului Congresului)
– pregătirea și modul de abordare a întrebărilor după prezentare etc.
d. Premiul pentru cea mai bună prezentare a unei lucrări științifice de către un rezident va merge strict către rezidentul care a prezentat lucrarea, în timp ce premiul pentru cea mai bună lucrare este acordat întregului colectiv de autori sau autorului unic, dacă este cazul (indiferent dacă este rezident sau specialist);
e. Premiul va fi acordat în cadrul ceremoniei de inchidere a Congresului, pe 16 noiembrie 2019.

Pentru a putea fi introdusă o lucrare în programului Congresului, este necesar ca cel care prezintă lucrarea să fie înscris ca participant.

Model rezumat lucrare

Click pe link-uri pentru a salva documentele: