Ce luăm cu noi la spital?

Internarea în spital poate fi un eveniment privit cu teamă de copil și părinți deopotrivă. Iată câteva modalități practice de a face față situației.

Înainte de internare

Aflați toate informațiile relevante cu privire la operația pe care copilul o va suferi și durata aproximativă a spitalizării, de la medicul copilului Dvs.
Pregătiți toate documentele medicale necesare internării.

  • Acte de identitate ale copilului si ale dv
  • Bilet de trimitere de la medicul de familie
  • Toate biletele cu consultațiile anterioare ale medicului copilului, eventualele bilete de ieșire din spital, alte consultații (de exemplu cardiologic, endocrinologic, pediatric etc.)
  • Analizele medicale (dacă au fost cerute)
  • Adeverința de salariat dacă doriți concediu medical la externarea copilului

Ar fi preferabil sa faceți copii după actele care ar putea sa trebuiască sa rămână la foaie.

Faceți o lista cu lucrurile care va sunt necesare și cu întrebările pe care doriți să le puneți la spital.
Faceți aranjamentele necesare îngrijirii copiilor rămași acasă, implicând prietenii și familia, care vor fi bucuroși să va ajute să treceți peste acest eveniment.

În cursul spitalizării

  • Toate documentele medicale necesare
  • haine confortabile și pantofi de interior
  • obiecte de toaletă personală dacă va internați cu copilul
  • o carte sau reviste de citit
  • o cartelă telefonică sau telefon mobil
  • un carnețel și un pix pentru a va notă întrebările pe care doriți să le puneți sau informațiile importante pe care le-ați primit.

Va rugăm sa nu aduceți cu dvs obiecte de valoare!

Care sunt diferitele tipuri de anestezie?

Amintiți-va să luați câteva momente de pauză și să aveți grijă de Dvs. Faceți atât de mult cât va simțiți confortabil în relație cu îngrijirea copilului Dvs-de ex la spălat, hrănit, joacă, însoțirea copilului la anumite proceduri sau investigații.

In timpul vizitei sau contravizitei puteți pune întrebări legate de planul terapeutic al copilului Dvs. Este util să le notați înainte pentru a nu uită ceva.
Dacă va îngrijorează ceva în evoluția copilului Dvs și doriți să discutați despre aceasta, este bine să o faceți astfel încât copilul să nu va audă. Chiar dacă par ocupați jucându-se, de fapt copiii absorb informațiile din jur și puteți să-i faceți să se simtă îngrijorați dacă va văd pe Dvs îngrijorați sau supărați.

Aflați orarul de vizită și numărul de telefon la care puteți afla informații despre copil.

Pregătirea pentru plecarea acasă

In ziua externării veți putea pleca de obicei după ora 12. Faceți cu o zi înainte toate aranjamentele că cineva să vină să va ia și doar confirmați în dimineață respectivă că sunteți gata de plecare.

Amintiți-va să luați biletul de ieșire din spital și adeverințele necesare copilului la școală și concediul medical necesar Dvs la locul de muncă.
Asigurați-va că ați înțeles instrucțiunile pe care le-ați primit, referitoare la îngrijirea copilului la domiciliu și că știți când trebuie să veniți la control.

Amintiți-va că poate dura un timp pentru că toată lumea, inclusiv frați sau surori  să revină la un comportament normal după întoarcerea acasă, chiar și după o internare de zi. Spitalizarea sau o operație reprezintă un eveniment major în viață unui copil. Continuați rutină obișnuită de acasă și acordați-le timp, răbdare și înțelegere.

Niciodată să nu amenințați copilul cu întoarcerea la spital ca pedeapsa pentru un comportament care nu va place!