Stenoza duodenala

Este o malformatie severa a tractului digestiv si consta in ingustarea duodenului datorita unui obstacol fie in interiorul duodenului (cum ar fi un diafragm complet sau incomplet) fie in exteriorul acestuia (cel mai frecvent fiind pancreasul inelar).

Diagnosticul este pus de catre ginecolog, la ecografiile de morfologie fetala efectuate in trimestrul III de sarcina, sau de catre neonatolog in primele zile de viata. Malformatia se manifesta cu vărsături bilioase sau nebilioase, imposibilitatea alimentarii, absenta tranzitului etc.

Tratamentul este chirurgical,sub anestezie generala, si consta in indepartarea sau evitarea obstacolului ce impiedica pasajul alimentelor din stomac catre intestinul subtire prin douden.

Rezultatele postoperatorii sunt, in general bune si foarte bune, insa sunt, in mare parte, dependente de calitatea ingrijirii, reechilibrarii, nutritie parenterala, antibioticoterapie  etc., pre si postoperatorii, efectuate de catre medicii neonatologi si de terapie intensiva si anestezie pediatrica.

* Informațiile prezentate sunt doar cu titlu informativ. Puteți afla foarte multe informații dacă accesați internetul, însă cel mai bine este sa discutați cu medicul curant al copilului dumneavoastră.