Protecția Personalului Medical în Tratamentul Pacienților cu Corona Virus

Personalul Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Blocului Operator Pediatrie și Compartimentul ATI Pediatrie a SJU Bacău se pregătește pentru eventualitatea tratamentului pacienților pediatrici chirurgicali suspecți/confirmați Corona Virus (COVID-19). Această pregătire am realizat-o prin cursuri susținute de către medicii secției, (Dr. Irena Galinescu – Medic primar ATI, coordonator compartiment ATI pediatrie SJU Bacau și Dr. Mihai Codrin Galinescu – Medic primar chirurgie și ortopedie pediatrică, medic șef secție Chirurgie și Ortopedie Pediatrică SJU Bacau) urmate de sesiuni de antrenamente pe echipe mixte (medici, asistente, personal auxiliar).

Cursurile au fost realizate în perioada 17-18 martie 2020 pe baza informațiilor teoretice și practice oferite în acel moment de literatura de specialitate, pe baza recomandărilor Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) și a recomandărilor OMS.

Antrenamentul personalului nostru, înalt calificat în tratamentul afecțiunilor pediatrice grave chirurgicale dar și medicale, va continua în toată perioada următoare. Considerăm că trebuie să fim bine pregătiți pentru eventualitatea foarte probabilă a tratamentului copiilor suspecți/confirmați COVID-19.