Odihnește-te în pace!

Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean de Urgență Bacău anunță cu regret trecerea la cele veșnice a Domnului Doctor Gelu Țilea. Chirurg și ortoped pediatru eminent, din școala Prof. Economu și a Prof. Nae Niculescu, întemeietor al Serviciului de Chirurgie și Ortopedie Pediatrica Bacău (primul dintre cele non-universitare din țară), mentor al atâtor generații, Domnul Doctor Țilea a fost unul dintre cei puțini aleși să contureze și să definească chirurgia pediatrică românească în perioada modernă.

Pe lângă aceasta, toți cei care l-au cunoscut își aduc aminte cu nostalgie și un zâmbet pe buze de rigurozitatea sa medicală extremă, de memoria sa prodigioasă (o adevărată enciclopedie a chirurgiei pediatrice românești), de dragostea pentru copiii aflați sub îngrijirea sa, de capacitatea lui de stimulare a excelenței în meserie a oamenilor cu care a lucrat.

Pentru cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu, Domnul Doctor Gelu Țilea va fi depus la capela bisericii Sf. Gheorghe, Bacău iar înmormântarea va avea loc pe 20 august, ora 10 la cimitirul Central.

Condoleanțe familiei, odihnește-te în pace prieten drag!