Noua Locație a Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică

Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, ATI Pediatrie și Blocul Operator Pediatrie (SJU Bacău) și-au schimbat locația pe perioada renovării Clădirii Pediatriei, în Clădirea Maternității , aripa din stânga.

În noua locație a Secției de Chirurgie Pediatrică , copii cu afecțiuni chirurgicale și ortopedice, precum și părinții lor, dispun de 30 de paturi în 7 saloane (inclusiv 2 rezerve), dotate fiecare cu grupuri sanitare proprii și duș , sistem de aer condiționat. Există de asemenea cabinete de consultații , de pansament, gips cu toată dotarea necesară (inclusiv 2 ecografe).

Compartimentul de ATI Pediatrie dispune de 8 paturi cu dotarea și aparatura completă necesară îngrijirii copiilor gravi, ce au nevoie de măsuri de terapie intensivă. Blocul operator pediatrie cuprinde 2 săli de operație complet renovate și utilate cu aparatură modernă , de ultima generație, 2 turnuri de laparoscopie cu tot instrumentarul necesar intervențiilor de
laparoscopie, toracoscopie, cisto-ureteroscopie, braț de radiologie tip C pentru intervenții minim invazive ortopedice, întreaga dotare necesară intervențiilor de microchirurgie precum și chirurgie deschisă – la care se adaugă întreaga dotare necesară anesteziei în cele mai bune condiții de siguranță.

Pesonalul de pe Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, ATI Pediatrie, Bloc Operator Pediatrie, format 75 de oameni  – medici (specialiști și primari în specialitățile ATI, chirurgie pediatrică, ortopedie pediatrică, ORL), kinetoterapeut, educatoare, asistente, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri – este dedicat asigurării îngrijirii medicale competente și profesioniste a copiilor cu afecțiuni ortopedico – chirurgicale.