Hidronefroza renală: prezentarea unui caz din cazuistica Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică SJU Bacău

Hidronefroza face parte din malformațiile urinare frecvent întâlnite la copii, tratamentul acestei afecțiuni intrând în atribuțiile chirurgului pediatru. Medicul va decide momentul și tipul intervenției chirurgicale, fiind disponibile mai multe opțiuni de tratament.

În secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică Bacău optăm pentru tehnică laparoscopică în cele mai multe intervenții chirurgicale, inclusiv în această afecțiune, datorită avantajelor cosmetice și de recuperare rapidă pe care le oferă.

Vă prezentăm un caz  des întâlnit în practică medicală a secției, o pacienta în vârstă de 1 an și 10 luni ce suferea de hidronefroza congenitală a rinichiului drept. Expunerea cuprinde atât investigațiile preoperatorii care ne-au orientat către acest diagnostic, precum și filmarea intraoperatorie.

Evoluția pacientei, precum și durata spitalizării au decurs conform așteptărilor, apariția complicațiilor postoperatorii fiind un eveniment destul de rar. Pacienții care trec printr-o astfel de intervenție vor fi urmăriți de către echipa medicală după externare pentru a confirma vindecarea afecțiunii.

Pediatrica Hidronefroza Renala Galinescu SJU Bacau