Stenoza pilorica

Stenoza pilorica reprezinta hipertrofierea congenitala a sfincterului piloric, situat la jonctiunea dintre stomac si duoden, si care impiedica avansarea corecta a alimentelelor din stomac catre intestinul subtie.

Copilul, de obicei băiat, prezintă, la 3-6 săptămâni de viata, vărsături precoce după masa, în “jet”, cu foame si agitație marcata, constipație, falimentul creșterii. Pentru precizarea diagnosticului sunt necesare investigatii suplimentare imagistice (ecografie abdominala, tranzit gastro-duodenal cu substanta de contrast) si de laborator – analize (care evidentiaza modificari tipice de deshidratare, hipocloremie etc.)

Actualmente foarte putini copii ajung sa mai fie operati deoarece tratamentul medical aplicat de catre medicul pediatru rezolva problema de cele mai multe ori. Tratamentul chirurgical, care se efectueaza si in serviciul nostru este piloromiotomie clasica sau laparoscopica. Preferam in sectia noastra, in cele mai multe cazuri, abordul clasic deoarece inciziile sunt relativ mici, de 2-3 cm, iar riscurile anestezice mult mai mici decat in laparoscopie.

* Informațiile prezentate sunt doar cu titlu informativ. Puteți afla foarte multe informații dacă accesați internetul, însă cel mai bine este sa discutați cu medicul curant al copilului dumneavoastră.